רוצה לבנות אתר? נתקל בביטויים שלא מוכרים לך? בניית אתר לעסק, היא כיום דבר סטנדרטי ולעתים חיוני מאוד. במקביל, בעלי עסקים רבים לא מנוסים בכך אישית ובחלק מהעסקים עושים זאת לראשונה. אלה כמה מושגי יסוד שחשוב להכיר בהקשר זה, בכדי שתדעו לקראת מה אתם הולכים, מה השלבים כוללים וגם בכדי שלא "יעבדו עליכם":

תשתיות

אתר אינטרנט הוא הרבה יותר ממה שהגולשים רואים. "תשתיות" הוא הכינוי, לכל מה שמאחורי הקלעים ומאפשר לאתר לפעול. הכוונה, היא הן לתשתיות חומרה והן לתשתיות תוכנה שעליהן מפותח, מתוחזק ומופעל האתר. כאשר גולש נכנס דרך דפדפן לאתרכם, הניתוב לכתובת (או "דומיין") האתר נעשה באמצעות שרתים ייעודיים (Domain Name System). אחר כך, תוכן האתר נשלח לדפדפן מהשרת בו מאוחסן האתר, אשר באחריות חברה מקצועית לניהול שרתים. הדפדפן מציג את האתר. מאחר שהגולש לא יכול לדעת מהיכן בדיוק המידע מגיע פיזית, ניתן לתאר את מקור המידע במילה הפופולארית "ענן".

אפיון אתר

אפיון אתר הוא שלב ראשוני חשוב ביותר. בשלב זה, מזמין האתר ובונה האתר מסכמים, מחליטים ומגדירים בבירור כמה נקודות מפתח לתכנונו: מטרות האתר, הבנת קהל הגולשים שחשוב לעסק, דרכי הגעתם לאתר, סוג האתר בהתאם לכך ועוד. בהמשך ולפי כל זאת, יתוכנן מבנה האתר ותופק מפת אתר.

בניית אתר לעסק- שלא יעבדו עליכם

סוג אתר

מאחר ששינויים באתר עסקי מתבצעים במוקדם או במאוחר ולא שינויים מעטים, חשובה יכולת קלה לבצע אותם. עדיף לבד, ללא תלות במתכנת. אתר דינאמי הוא אתר שמאפשר לעשות זאת, באמצעות מערכת לניהול תוכן. זאת, בשונה מ"אתר סטאטי". זה הוא שיקול חשוב בהיבט הטכני. בהיבט העסקי, צריך להחליט איזה סוג אתר רוצים: אתר מכירה? בלוג? דף נחיתה? מבחינת התאמה להתקני מחשוב נייד (להם צג ומקלדת קטנים מהרגיל), מדובר לרוב בהכרח עסקי. "אתר רספונסיבי" הוא אתר שמתאים עצמו להתקנים שונים אוטומטית, בעוד ש"פיתוח נייטיב" מותאם למערכת הפעלה ספציפית.

מה יש באתר

"עמוד הבית" הוא העמוד הראשי שאליו מגיעים באתר (אלא אם נכנסים ישירות לעמוד משנה כלשהו). החלק העליון של העמודים מכונה Header והתחתון Footer. כל אחד מהם ניתן לעיצוב בנפרד, להגדרת עיצוב קבוע שלהם על פני כל העמודים ולשימוש בהם למטרות אופייניות מיוחדות. מה זה "תוכן"? בהגדרה רחבה, הכוונה לטקסטים, תמונות, וידאו וכן הלאה, אבל בתכל'ס, מונח זה מתאר לרוב טקסטים.

ממשקים, משתמשים וחוויות

מונח בולט בעיצוב אתרים הוא ממשק משתמש (User Interface – UI). הכוונה היא למכלול האלמנטים באתר, שאיתם יש לגולש אינטראקציה. איכות אינטראקציה זו, מתבטאת בחוויית המשתמש (UX – User Experience). היבט משנה של נושאים אלה, הוא נושא הנגשת האתרים. מדובר בהתאמת האתר לגולשים בעלי מוגבלויות רלבנטיות (בראייה למשל), דבר שמעוגן כיום בחקיקה. היבטים אלה, הם גם בין הדברים העיקריים שבודקים בשלב הבדיקות (QA).

נוסף לכך, חשוב להתאים את האתר לצרכי SEO, ולו כי קידום אתרים מהווה אפיק שיווק משתלם עבור עסקים רבים, כך שמוטב להכין את האתר לקידום עוד בשלבי הבנייה.

לסיכום

חמושים במידע זה, תוכלו לקדום פרויקט הקמת אתר בצורה בטוחה ואיכותית יותר. בהצלחה!