במהלך השירות הצבאי, יש מצבים משפחתיים ואחרים, שבהם חיילים מעוניינים להשיג הכנסה בעבודה מחוץ לצבא. עבודה בצורה כזו, מחייבת הוצאת אישור מיוחד מהצבא. גם אם בכוונתכם לעבוד בזמנים הרגילים שבהם אתם לא בבסיס. כיצד מוציאים את האישור? למי הוא ניתן? ומה עוד חשוב שתדעו בנושא זה?

 

לשרת וגם לעבוד

צה"ל מאפשר לחיילים שמבקשים זאת, לעבוד מעבר לזמני השירות הצבאי עצמו. הדבר מחייב כאמור הוצאת אישור מיוחד, אך עקרונית, כל חייל רשאי לקבל היתר מסוג זה. במה עובדים? מי שמחפשים עבודה לחיילים, יוכלו למצוא משרות מתאימות באתר סחבק. חשוב לשים לב, שהעבודה תתבצע רק בשעות שבהן חיילי אותה יחידה חופשיים במילא ומחוץ לבסיס.

 

מה דרוש?

בכדי להוציא אישור כזה, יש למלא את התנאים הבאים:

 

מי פטור מחובת ההוכחה?

פטור מהצורך להוכיח את מצב המצוקה המיוחד, אשר מהווה רקע לבקשה והצדקה לה, מגיע במקרים הבאים:

 

במה עובדים?

איתור משרה מתאימה עשוי להיות מאתגר ולרוב, השכר לא יהיה גבוה. זאת, בין השאר בגלל שלא מדובר בחיילים משוחררים, אלא במי שעדיין משרתים בפועל במקביל לעבודה עצמה. אך זה לא אומר שאין אפשרויות. כמובן, הכוונה למשרות שמתאימות לתנאים המיוחדים של חיילים עובדים, כגון עבודות רק בסופי שבוע. יש סוגי עבודות במשמרות או חלקיות, שבהחלט עשויות להתאים לצורת עבודה מצומצמת כזו. מלצרות למשל. אגב, ההיתר ניתן לתקופה של עד שנה. אז כדאי לקחת גם את זה בחשבון. היבט נוסף של מציאת העבודה המתאימה, הוא למצוא מעסיק שיתחשב במצבכם המיוחד כחיילים בשרות.

 

ניהול זמן

מה לניהול זמן ולשרות צבאי או עבודה בזמן השרות? פשוט מאוד – אם גם תשרתו בצבא וגם תעבדו, תגלו שאתם חייבים לנהל את זמנכם היטב ובאופן מוקפד ומחושב מאוד. גם השרות וגם העבודה, עשויים להיות מעייפים ודרושות די שעות שינה ומנוחה. האם תעמדו בזה? חלק מהתשובה, מחזיר אותנו לנושא ניהול הזמן. מי שמתנהלים בחוכמה מבחינה זו, יעילים יותר, בשרות הצבאי, בעבודה עצמה, בלימודים ועבודה אחרי השרות הצבאי ובכלל. משתלם להיות מחושבים. כך שלפני שאתם מוציאים אישור עבודה, כדאי להעריך היטב ולתכנן, כיצד תשלבו את כל הפעילויות השונות שלכם ביחד? כמובן, באופן כזה שלא יפגע גם בזו וגם בזו. מלבד שרות צבאי, עבודה, שינה, אוכל וכל מה שחיוני, מה לגבי קצת פנאי ומנוחה מנטאלית? בקיצור – כדאי להיות מחושבים ומראש.

לסיכום

לא תמיד מתאפשר לעבוד בזמן השרות הצבאי ולא תמיד הצבא מאפשר זאת. אך במקרים רבים, הצבא אכן הולך לקראת החיילים שזקוקים לכך.