במקרים בהם נידרש לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי, לבחירה בעורך דין יש משמעות אדירה מבחינת סיכויי ההצלחה בתחומים רבים בהם נדרש לקבל את שירותו. כיצד תוכלו לבחור עורך דין באופן הטוב ביותר? להלן הסקירה המלאה.

בחירה בעו"ד – כך תעשו זאת בצורה נכונה ומושכלת

לבחירה של עורך דין יש משקל אדיר מבחינת סיכויי ההצלחה בייצוג משפטי במגוון תחומים, כמו גם לצורך קבלת ייעוץ משפטי. בישראל רשומים נכון להיום מעל ל 80,000 עורכי דין פעילים, ובשפה פשוטה: 1 מכל 128 תושבים בישראל הוא עורך דין בהכשרתו. בשל העובדה כי מדובר בענף תחרותי ורווי, תהליך הבחירה עשוי להיות לא פעם מורכב, כפי שמסבירים עורכי הדין משרד עורכי הדין אלמוג-שפירא אשר נחשב לאחד המשרדים הגדולים והמצליחים בישראל. בכדי לבצע בחירה נכונה לצורך מימוש האינטרסים המשפטיים שלכם, חשוב לשים לב לפרמטרים הבאים בתהליך הבחירה:

תחום התמחות

עולם המשפט הוא עולם מגוון הכולל תת התמחות. שימו לב כי עורך הדין עמו אתם בוחרים ליצור קשר הוא עורך דין אשר מתמחה באותו תחום לו אתם זקוקים לעזרתו, בדיוק כמו שלא תבחרו לדוגמא רופא אף אוזן גרון במידה ויש לכם שבר ברגל. על מנת לבחון האם אכן מדובר באותה התמחות, ניתן להיכנס לאתר הרשמי של משרד המשפטים או ללשכת עורכי הדין בישראל בכדי לאשש כי אכן עורך הדין עבר בהצלחה התמחות ומומחה לשירות המשפטי הרלוונטי.

איך בוחרים עורך דין באופן מושכל

ניסיון

ככל שעורך הדין מנוסה יותר בתחום לו אתם זקוקים לשירותו, כך תוכלו להיות בטוחים כי עשיתם בחירה נכונה. עדיף תמיד לפנות לעורך דין בעל התמחות של מספר שנים, ובמידת הצורך ליצור קשר עם משרד עורכי דין אשר ידע לספק לכם את המעטפת המשפטית באמצעות צוותים משפטיים מומחים. ככל שהמשרד מוכר ע"י הקהילה המשפטית וזוכה להמלצות, כך תוכלו להיות בטוחים בתהליך הבחירה שלכם.

המלצות

כמו בכל תחום בחיים, בכל הקשור לבחירה של בעלי מקצוע נדרש לקבל המלצות דרך עמיתים, חברים ובני משפחה אשר נדרשו לקבל שירות מטעם עורך דין. באמצעות המלצות תוכלו לקבל אינדיקציה מצוינת אודות טיב השירות, היחס האישי וכמובן המקצועיות של עורך הדין ומשרדו בעת ההליכים המשפטיים. אולם, יש לקחת בחשבון כי מדובר בחוות דעת סובייקטיבית, ואין טוב ממראה עיניים.

יחס אישי

נושא הזמינות הוא חיוני במהלך ניהול תיקים משפטיים כמו גם קבלת ייעוץ משפטי, ועל כן הקפידו לבחור במשרד עורכי דין אשר מציע לכם שירות זמין. ככל שעורך הדין יפגין יותר רגישות למצב, כך תוכלו להרגיש בנוח כמו גם לקבל ממנו מידע באופן שוטף בנוגע להליכים המשפטיים. על כן, תמיד מומלץ לתאם פגישת ייעוץ ולבחון מעבר לרקורד המקצועי גם את האנושיות והיחס הניתן לכם כלקוחות.