אנשים עלולים לחוות שינוי מהותי ומיידי בשגרת החיים שלהם בעקבות תאונה. לצד הכאב והנזק שנגרמו מהתאונה עצמה, עשויות להיות גם השלכות קריטיות במצב הבריאות, במצב הכלכלי וביכולת של האדם להתפרנס. על רקע זה, כל סיוע שמגיע לכם עשוי להיות בעל השפעה עצומה. אחד מסוגי הסיוע הבסיסיים וגם החשובים יותר הוא דמי תאונה. מהם הכספים האלו, ממי אפשר לקבל אותם ומהם תנאי הזכאות? הינה כל מה שאתם צריכים לדעת בנושא.

הסיוע הכספי שעשוי להגיע לכם

במקרי תאונה רבים, ההיבט הכספי הוא קריטי מאוד. גם אם מדובר בתאונה שפגעה באצבע בודדת, ייתכן שיכולתכם להתפרנס תיפגע בצורה ניכרת. צריך להביא בחשבון גם את העלויות של הטיפול הרפואי המעורב בעניין, כולל טיפול פסיכולוגי במידת הצורך, ואת אובדן ההכנסות שעשויים לחוות, בייחוד אם אתם עצמאים. במקביל, עדיין חייבים לשלם על הקניות בסופר ואת החשבונות השונים כמו שכר דירה, משכנתא וכדומה. אז מה עושים?

ייתכן שיש לכם זכאות לתגמול מביטוח לאומי, כפוף לתנאים השונים בנושא, ששמו דמי תאונה. לצד סיוע זה, ייתכן שאתם זכאים לסיוע גם מביטוחים פרטיים, אך כאן כבר יש שאלות נוספות שצריך לברר את תשובתן כמו החברה שבה אתם מבוטחים, תנאי הפוליסה הקיימת והכיסויים שהיא מספקת, ענייני כפל ביטוחים ועוד – על הנושא הזה לא נפרט כאן.

אובדן כושר תפקוד

כדי לקבל את דמי התאונה, הנזק מהתאונה חייב להיות חמור עד כדי יצירת מצב של אובדן ניכר בכושר התפקוד שלכם. זוהי נקודה בסיסית ומרכזית בהקשר זה, ויש לגביה עוד כמה כללים שחשוב להכיר. אם אתם שכירים, מדובר גם על כך שלא נותרו לכם ימי מחלה לניצול, ושמקום עבודתכם לא מסוגל לתת לכם באופן זמני סוג עבודה חלופי ואתם לא יכולים לחזור לעבודה. גם אובדן כושר תפקוד המתבטא בצורך באשפוז בבית חולים או אפילו בצורך להישאר בבית מתאים מבחינת הקריטריונים של המוסד לביטוח לאומי.

 

 

התנאים המזכים

זכאות לקבלת דמי תאונה מחייבת גם עמידה בכמה תנאים:

עוד כמה נקודות חשובות

לסיכום

חשוב שתכירו את זכויותיכם במקרה של תאונה כדי לדעת כיצד למצות אותם, או לפנות לגורמים המקצועיים שיעזרו לכם לקבל את כל מה שמגיע לכם.