הליקובקטר

חיידק ההליקובטר הינו חיידק שכיח העמיד בפני מספר רב של אנטיביוטיות, ולכן חלק מההתמודדות כוללת גם שינוי בהרגלי התזונה. כמה צריך לאכול כדי להתמודד בצורה מיטבית? להלן הפרטים.

התמודדות עם חיידק ההליקובקטר בדרך טבעית

קרוב ל 90% מבני הגיל השלישי מאובחנים עם חיידק ההליקובטר. מדובר בחיידק המתיישב על רירית הקיבה, ובהתאם לכך גורם לתופעות של כאבי בטן, נפיחות, בחילות ועצירות. במידה והחיידק אינו מטופל, הוא עשוי להפוך לדלקת כרונית בקיבה וכן מגביר את הסיכוי לסרטן. נהוג לטפל בחיידק דרך שילוב של ארבע סוגי אנטיביוטיקה, אולם אצל חלק גדול מהמבוגרים החיידק לא נעלם בעקבות סבילות אותו פיתח כנגד האנטיביוטיקה. לכן, ההמלצה הגורפת הן מצד רופאים והן מצד מטפלים היא לבצע שינויים בהרגלי התזונה כמו גם לעבור טיפולים טבעיים. מידע נוסף בנושא טיפול טבעי בחיידק הליקובקטר מאפשר ליצור אורח חיים מאוזן והתמודדות טובה יותר עם החיידק, כל זאת בכדי להימנע מהתסמינים שעלולים לפגוע באופן משמעותי באיכות החיים.

תזונה נכונה – מרכיב משמעותי מהתמודדות עם החיידק

לתזונה יש משמעות אדירה מבחינת ההתמודדות עם החיידק, וזאת בשל העובדה כי מדובר בחיידק המצוי בקיבה. במידה ומפחיתים בצריכה של מזון מעובד ומתועש, מטוגן ומעובד ניתן להפחית את רמת החומציות, ובכך להתמודד בצורה טובה יותר עם ההשפעות של הנגיף. זאת ועוד, מוצרי חלב מכבידים מאוד על מערכת העיקול גם בעבור מי שלא סובל מהחיידק ועל כן רצוי להפחית עד כמה שאפשר את השימוש ולהעדיף לשלב תחליפים שמהווים מקור מצוין לסידן. גם קפאין עשוי להחמיר את התסמינים של חיידק הליקובטר, ועל כן בנייה של תפריט תזונתי המותאם לאורח החיים דרך דיאטנית קלינית מהווה דרך מצוינת לשלב מזון בריא ומזין לצד טיפולים טבעיים שמהווים דרך מצוינת להתמודדות עם התסמינים.

פירות וירקות כחלק מהתפריט היומי

לפירות וירקות יש ריכוז גבוה של ויטמינים, מינרלים ואשלגן ולכן שילוב שלהם בתזונה היומית יכול לתרום לצורך התמודדות עם הנגיף בשל חיזוק המערכת החיסונית. תזונה מאוזנת המורכבת מפירות וירקות טריים כמו גם מזון עשיר בסידן תורם לפעילות התקינה של הקיבה ואפילו למיגור של החיידק עצמו בעקבות תזונה מאוזנת, תרופות מרשם (ארבע סוגים של אנטיביוטיקה) וכן טיפול טבעי. טיפולים טבעיים הולכים וצוברים תאוצה כחלק בלתי נפרד מהתמודדות עם החיידק, הן בשל היכולת שלהם לסייע להתמודדות עם התסמינים והן בשל השימוש בצמחי מרפא שבהם משתמשים מזה שנים רבות בארצות המזרח, כחלק מבניית מערך בריאותי שנועד למגר את הופעתו של החיידק כמו גם לחזק את מערכת העיקול.

לסיכום, מדובר בחיידק שכיח מאוד באוכלוסייה – מעל ל 90% מהמבוגרים מאובחנים עם החיידק כאשר לא פעם התסמינים פוגעים באופן ממשי באיכות החיים, גם בעבור מבוגרים בוודאי בעבור ילדים ומבוגרים שנדבקים. לאחר קבלת האבחון רצוי לבנות תוכנית טיפול בצמוד לרופא הכוללת טיפול תרופתי אך גם לבצע שינויים בהרגלי התזונה – החל משימוש מוגבר בפירות, ירקות, קטניות וכן מזון עם ריכוז גבוה של סיבים תזונתיים. נוסף לכך, קראו היטב אודות טיפולים טבעיים אותם ניתן לקבל בהתאמה אישית, ובכך תוכלו להתמודד בצורה מיטבית עם חיידק שכיח שמשפיע על מערכת העיקול וגורם לשורה של בעיות בריאותיות, עד לכדי סרטן. זכרו כי בסופו של דבר השילוב בין רפואה טבעית לבין רפואה קונבנציונלית יכול לשפר באופן ממשי את איכות החיים – לא רק בהיבט של החיידק אלא גם לצורך איכות חיים טובה ומשופרת.