כולנו מכירים את הימים האלו בהם אנחנו פשוט מתהפכים במיטה מצד לצד ולא מצליחים להירדם למשך שעות ארוכות. לרוב, היום למחרת יהיה יום קשה, רווי בכאבי ראש, מתח גדול ועייפות מתמשכת שלא זוכה להפוגה. כשזה קורה אחת לכמה זמן זה נסבל, אבל מה קורה למי שסובל משינה איכותית לאורך זמן ועל בסיס קבוע? ובכן, כאן כבר קיים פוטנציאל אדיר לפגיעה משמעותית באיכות החיים ואפילו סכנה להתפרצות של מחלות אורטופדיות במישור הפיזי והפרעות נפשיות מסוגים שונים במישור הנפשי. בגלל שהשינה היא חלק חיוני ומהותי בבריאות שלנו, הכנו עבורכם רשימה מפורטת של כל הדברים שחייבים להקפיד עליהם על מנת להבטיח שינה איכותית וערבה.

מזרן וכרית

ראשית חייבים לדבר על המזרן עליו אנחנו ישנים, לו קשר ישיר לאיכות השינה שלנו. ההמלצה שלנו היא לבחור מזרן איכותי מחברה מקצועית בתחום ולא להתפשר על מזרנים זולים של חברות לא מוכרות. זכרו שבחירה במזרן לא איכותי תעלה לכם בעתיד הרבה יותר כשתצטרכו לטפל בגב שאולי נפגע או למצוא דרכים להרגיל את הגוף מחדש לשינה נכונה. אם יש לכם בעיות גב שאתם מודעים אליהן, מומלץ בהחלט להתייעץ עם רופא, כירופרקט או מומחה שינה ולרכוש מזרן אורתופדי איכותי המותאם לצרכים שלכם.

כמו כן, חשוב מאד להתאים את הכריות לצרכים האורתופדיים שלכם ולבחור במזרן גדול דיו שתוכלו לשכב עליו בקלות

תזונה

התזונה שלנו קשורה באופן ישיר לאיכות השינה שלנו ושינוי הרגלים יכול בהחלט לסייע בעניין הזה. כך למשל מאכלים ומשקאות רווי סוכר ועתירי פחמימות ריקות יקשו עלינו להירדם ומומלץ להמעיט בהם במיוחד לפני השינה. גם מאכלים שומניים במיוחד או מטוגנים עלולים להקשות עלינו את השינה ולגרום לצרבות שלא ייתנו לנו לשכב בשקט. באופן כללי, כדאי בהחלט להפסיק לאכול אחרי שמונה בערב ולא לאכול מאכלים גדולים כשלוש שעות לפני שתיכנסו למיטה. זכרו כי פעולת העיכול בגוף מצריכה ממנו הרבה מאד אנרגיה וזה בהחלט יכול להיות דבר שמקשה על הירדמות או גורם לשינה קלה ולא טובה מספיק. לפני השינה ניתן בהחלט לשתות משקאות חמים שיעזרו להירדם, אבל חשוב שלא להגזים כדי שלא ניאלץ לקום הרבה פעמים במהלך הלילה לשירותים, מה שיהרוס את השינה הרציפה.

מבחירת המזרן ועד לתנוחת השינה: כל מה שצריך לשינה איכותית

ניקיון, ניקיון, ניקיון

פעמים רבות הקושי לישון עמוק קושר בהרגלי היגיינה. על כן, ההמלצה היא לישון תמיד רק אחרי מקלחת חמה ונעימה שתקל על הירדמות ולצד זאת להקפיד על ניקיון המיטה והמצעים. חשוב גם להכיר טיפים למקלחת נכונה (ותתפלאו, ייתכן שתוכלי לשפר אפילו את מהלך המקלחת שלכם). שווה בהחלט לנקות את המזרן אחת לכמה זמן ויש מזרנים שמגיעים עם כיסוי שניתן לכבס. כמו כן הקפידו לכבס את המצעים והשמיכה לפחות פעם בשבוע.

פחות קפאין

קפאין הוא חומר מעורר שנמצא במשקאות רבים שאנו צורכים כאשר הרבה אנשים שותים יותר מדי ממנו. אם גם אתם שותים הרבה קפה, תה ומשקאות ממותקים בכל יום וסובלים מבעיות בשינה, יכול להיות מאד שהפחתה בכמות תעזור לכם לישון טוב יותר. שווה לנסות.

תנוחות שינה מומלצות

לבסוף,  חשוב מאד להקפיד על תנוחות שינה נכונות שיעזרו לנו לישון עמוק יותר. שינה על הצד נחשבת לתנוחה הטובה והמומלצת ביותר ומתאימה במיוחד במקרים של כאבי גב וצוואר. שינה על הגב היא אומנם נפוצה יותר, אבל מומלצת פחות, במיוחד למי שסובל מנחירות או דום נשימה בשינה. שינה על הבטן היא כלל לא מומלצת ולרוב נקשרת בכאבי גב מסוגים שונים.

טיפ אחרון לסיום – כבו את כל המסכים כשעה לפני השינה והכינו את הגוף למצב שינה. אם תקפידו על הדברים הללו, יש סיכוי לא רע שתצליחו לשפר את איכות השינה שלכם באופן משמעותי.